Πώς να αφαιρέσετε την κοιλιά και τις πλευρές χωρίς τραυματισμό και συνέπειες

Οι πλευρές και το στομάχι είναι μια κλασική προβληματική περιοχή για τις γυναίκες. Με παραβιάσεις της διατροφής, που βασίζονται σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υδατάνθρακες, συσσωρεύονται λίπη στην περιοχή της μέσης. Το πρόβλημα επιλύεται με τον κλασικό τρόπο: αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την απώλεια της κοιλιάς και το πλευρικό λίπος.

Αδυνάτισμα του στομάχου και των πλευρών του κοριτσιού

Βασικές αρχές για να απαλλαγείτε από ένα λίπος στη μέση

Το κύριο πρόβλημα για τις περισσότερες γυναίκες είναι μια μη ισορροπημένη προσέγγιση για την απώλεια βάρους. Στην αναζήτηση ενός καλά τονισμένου σώματος, συχνά καταφεύγουν σε ριζοσπαστικά μέτρα: αυστηρή, επίπονη δίαιτα, έντονη, αλλά όχι κυκλική, σωματική δραστηριότητα. Παρενέργειες αυτής της τεχνικής: μεταβολική ανεπάρκεια και ταχεία απώλεια βάρους.

Για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά την κοιλιά και τις πλευρές, πρέπει να ακολουθήσετε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και να συνδυάσετε:

 • ισορροπημένη διατροφή
 • κανονική σωματική δραστηριότητα
 • υγιής πλήρης ύπνος
 • Ψυχολογική εργασία για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών.

Καθώς αρχίζετε να χάνετε βάρος, το πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να εστιάζετε σε όλα τα παραπάνω και να μην παραμελείτε μερικά από αυτά προς όφελος ενός πράγματος.

Η αποτελεσματικότητα της απώλειας βάρους εξαρτάται άμεσα από τον σωστό προσδιορισμό της αιτίας της εμφάνισης σωματικού λίπους.

Αιτίες χαλάρωσης και συσσώρευση λίπους στην περιοχή της μέσης

Η αποτελεσματικότητα της απώλειας βάρους εξαρτάται άμεσα από τον σωστό προσδιορισμό της αιτίας της εμφάνισης σωματικού λίπους. Αυτό συχνά οφείλεται όχι μόνο σε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και σε φυσιολογικά προβλήματα (ορμονικές διαταραχές κ. λπ. ). Για να μάθετε τους παράγοντες που προκαλούν την παχυσαρκία, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Οι κύριοι λόγοι πίσω από τη συσσώρευση λίπους στις πλευρές είναι:

 • Μόνιμο άγχος Με μόνιμο στρες, η εργασία των εσωτερικών οργάνων διαταράσσεται και οι ορμονικές διαταραχές μπορούν εύκολα να εισέλθουν, οι οποίες έχουν άμεση επίδραση στις διακυμάνσεις του βάρους (τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω). Επιπλέον, το συνεχές ψυχολογικό άγχος, η κακή διάθεση και η ευεξία μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη διατροφή και υπερκατανάλωση τροφής, η οποία επηρεάζει άμεσα το σωματικό βάρος.
 • Ασθένειες των εσωτερικών οργάνων Σημαντικές θέσεις στη λίστα είναι: σακχαρώδης διαβήτης, ασθένειες του θυρεοειδούς αδένα, καρδιαγγειακό σύστημα. Και εδώ απαιτείται η βοήθεια ενός γιατρού. Μόλις διαγνωστεί, γίνεται σαφές εάν η ασθένεια σχετίζεται με αύξηση βάρους.
 • Ορμονικές ανισορροπίες Εμφανίζονται επίσης στους άνδρες, αλλά είναι πιο πιθανό να ενοχλήσουν τις γυναίκες κατά τον τοκετό μετά τη λήψη από του στόματος αντισυλληπτικών. Απαιτείται επίσης ιατρική εξέταση εδώ.

Όταν γνωρίζετε τους φυσιολογικούς λόγους πίσω από την αύξηση βάρους, θα είναι πολύ πιο εύκολο να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά και να τονίσετε τη μέση σας.

Οι κύριοι τρόποι αφαίρεσης των σελίδων

Όταν χάνετε βάρος, μην ξεχνάτε τον βασικό κανόνα - μια ισορροπημένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση. Πρέπει να εστιάσετε σε όλα τα στοιχεία της καταπολέμησης της παχυσαρκίας και όχι μόνο σε ένα πράγμα.

Μασάζ και περιτυλίγματα

Αυτές οι τεχνικές έχουν περισσότερο καλλυντικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν το σωματικό λίπος, αλλά δεν επηρεάζουν τις μεταβολικές διεργασίες που σχετίζονται άμεσα με την παχυσαρκία και την απώλεια βάρους.

Βοήθεια για μασάζ και περιτύλιξη σώματος:

 • τεντώστε το σώμα
 • δίνουν στο δέρμα φρεσκάδα και ελαστικότητα.
 • Αφαιρέστε την περίσσεια υγρού.

Χωρίς άσκηση, θα είναι δύσκολο ή σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε από το υπερβολικό λίπος.

Αθλητική άσκηση

Χωρίς άσκηση, γίνεται δύσκολο να απαλλαγούμε από το υπερβολικό λίπος. Εκτός από την αποτελεσματική καύση θερμίδων, η άσκηση βελτιώνει την ποιότητα του σώματος, το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος και επιταχύνει το μεταβολισμό.

Βασικές ασκήσεις για τη μέση και τις πλευρές:

 • Στρίψιμο.

  Η αρχική θέση είναι στο πάτωμα. Πατάμε το κάτω μέρος της πλάτης στο πάτωμα, λυγίζουμε τα πόδια μας στα γόνατα. Καθώς εκπνέετε, πρέπει να σκίσετε τους γλουτούς και την άνω ζώνη ώμου από το πάτωμα. Η οσφυϊκή χώρα παραμένει σφιχτή! Ο στόχος είναι να αγγίξετε τα γόνατά σας με το άνω μέρος του σώματός σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές παραλλαγές άσκησης: Αγγίξτε τα αντίθετα γόνατα με τους αγκώνες σας. Πρέπει να κάνετε 3-4 σετ για 20-30 επαναλήψεις. Η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των κοιλιακών, των κάτω και των πλευρικών κοιλιακών.

 • Ορειβάτης.

  Η αρχική θέση είναι η σανίδα στους αγκώνες σας. Βεβαιωθείτε ότι το σώμα παρατάσσεται σε μία γραμμή. Κατά την εκπνοή, σκίζουμε τα πόδια ένα προς ένα και τα τραβάμε στο στήθος. Κάνουμε 3-4 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε σκέλος.

 • Ψαλίδια.

  Η άσκηση στοχεύει στην ενίσχυση του κάτω τύπου. Η αρχική θέση βρίσκεται στην πλάτη σας. Τα χέρια πιέζονται στο σώμα. Σηκώστε τα πόδια σας και μετά τα συγκεντρώστε και απλώστε τα 20-30 φορές.

Εάν ασκείστε 3-4 φορές την εβδομάδα, θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα μετά από 15 ημέρες. Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις στο σπίτι.

Για πιο αποτελεσματική απώλεια λίπους, συνιστάται τακτική άσκηση στο γυμναστήριο. Οι κοιλιακοί μύες δεν ενισχύονται μόνο μέσω επιλεκτικού στρες στην κοιλιά, αλλά και μέσω σύνθετων ασκήσεων (καταλήψεις, τρέξιμο).

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση για την απώλεια βάρους.

διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση για την απώλεια βάρους. Οι εναποθέσεις λίπους καταστρέφονται όταν είστε σε έλλειμμα θερμίδων. Όταν λιγότερη ενέργεια εισέρχεται στο σώμα από ό, τι χρησιμοποιείται, αρχίζει η διαδικασία καύσης λίπους.

Ωστόσο, ο βασικός κανόνας της διατροφής δεν είναι η νηστεία, αλλά μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή. Η ουσία του είναι η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν «υγιείς», αργούς υδατάνθρακες (δημητριακά, λαχανικά), κορεσμένα φυτικά λίπη (ξηροί καρποί, ψάρια), φυτικές ίνες (λαχανικά και φρούτα). Η δουλειά του κοριτσιού είναι να εγκαταλείψει τις κακές διατροφικές συνήθειες και να αναπτύξει νέες και χρήσιμες για να τις αντικαταστήσει. Η κατανάλωση των ακόλουθων τροφίμων και προϊόντων ελαχιστοποιείται:

 • λιπαρά κρέατα και άλλα ζωικά λίπη (βούτυρο) ·
 • πιάτα τηγανητά σε λάδι?
 • πλούσια αρτοσκευάσματα, ζάχαρη, σοκολάτα γάλακτος
 • γλυκιά λεμονάδα;
 • Ψωμί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και λουκάνικα.

Οι κύριες συμβουλές από διατροφολόγους για απώλεια βάρους: μην αναγκάζεστε να αλλάξετε σταδιακά τις διατροφικές σας συνήθειες, μην παραμελείτε την τακτική άσκηση, μειώστε το άγχος (πάρτε μια καλή ξεκούραση από τη δουλειά και κοιμάστε αρκετά)Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες και ένα επίπεδο στομάχι δεν θα σας κάνει να περιμένετε.